
Las Lajas - Perla Negra
Do 2 dnů
Farma/Zpracovatel: |
Las Lajas |
Chutě: |
červené víno, ibišek, borůvka, čokoláda |
Doporučujeme na: |
Filtr |
Region: |
Central Valley |
Nadmořská výška: |
1450 mnm |
Odrůda: |
Villa Sarchí |
Zpracování: |
Natural-Perla Negra |
Naše pražení: |
Světlé |
Francisca a Oscar Chacon z mikroplantáže Las Lajas jsou třetí generací pěstitelů kávy v jejich rodině. Plantáže zdědili po svých prarodičích a jsou známí jako jedni z prvních Honey a Natural Pěstitelů ve Střední Americe.
Las Lajas je organická mikroplantáž situovaná v Sabanilla de Alajuela v regionu Central Valley. S organickým pěstováním se v Kostarice téměř nesetkáte a to je jeden z důvodů, proč je káva z farem Las Lajas tak jedinečná. V době sklizně Francisca osobně měří množství cukru v třešni, aby určila správný čas pro sběr.
Při zpracování Perla Negra jsou celé třešně sušeny na slunci za stálého obracení po dobu 10 dní, poté uloženy do pytlů na 2-3 dny, nakonec dosychají na vyvýšených podlážkách.