
Nyota Kusini washed
Do 2 dnů
Farma/Zpracovatel: |
Nyota Kusini |
Chutě: |
mléčná čokoláda, nugát, jemná acidita |
Doporučujeme na: |
Espresso |
Region: |
Mbeya |
Nadmořská výška: |
1600 m.n.m |
Odrůda: |
Bourbon, Kent |
Zpracování: |
Washed |
Naše pražení: |
Střední |
Mbeya region je známý svou úrodnou půdou a kromě kávy se zde pěstuje také čaj a kakao. Zvláštností tohoto regionu je, že káva zde roste na náhorní plošině a ne na strmých svazích. Farmáři kávu pěstují na malých farmách, jejichž velikost je okolo 2ha s vysokým podílem ruční práce. Káva z těchto farem se následně zpracovává v kooperativě AMCOS. Koperativa zajišťuje pravidelná školení v agronomii s důrazem na zvýšení kvality pěstování a zpracování kávy.