Doprava zdarma
při nákupu nad 850 Kč
  • můj košík
  • Přihlásit se

Indonesia

 

V Indonésii se káva objevila poprvé v 17. století, kdy ji sem dovezli Holanďané. Jsou zde ideální klimatické podmínky pro pěstování kávovníků, a to díky zvětralé sopečné půdě. Toto rozmanité souostroví má dalekou kávovou tradici a tím se řadí mezi přední producenty kávy na světě. Nejdůležitějšími oblastmi pro pěstování kávy jsou zde Jáva, Sumatra, Celebes, Malé Sundy a Kalimantan.

Indonésie je v kávovém světě známá díky pěstování velmi kvalitní robusty, ale ve vyšších horských oblastech můžeme najít i plantáže s arabikou, která svou kvalitou za robustou rozhodně nezaostává.

Indonéské káva se vyznačuje plnou intenzivní zemitou až kořeněnou chutí s nízkou aciditou.

 

 

Gayo Musara natural, Sumatra

kořenitá, nízká acidita, sladká, šťavnatá

Do 2 dnů
detail koupit
Od191 Kč 170,54 Kč bez DPH

Trenggiling Wet Hulled

koření, hořká čokoláda, zemitá

Do 2 dnů
detail koupit
Od154 Kč 137,50 Kč bez DPH